4 november, 2016 sofiarito

Sweet chilisås med ingefära

Koka din egen sweet chili sås och få koll på vad det är i den. När du gör din egen har du har full koll på socker mängden i din sås.

I detta recept har jag använt fiber sirap istället för socker. För att få den där lite trögflytande i konsistensen har jag använt maizena.

Ingredienser:20161009_180656

3-5 st  Röda chili frukter
ca 3-4 cm Ingefära skalad
1-2 klyftor Vitlök
1 1/2 dl Fiber sirap (ca 180g)
2-3 msk Maizena
2 1/2 -3 1/2 dl  Vatten
1-2 tsk Salt
1/2 tsk Peppar

Gör så här:
Mixa chili frön och allt med, Ingefära, vitlök. Koka upp vattnet och tillsätt maizena (blanda ut maizenan i kallt vatten innan du blandar ner de i det kokande vattnet) låt sjuda en stund. När du uppnått den konsistens du önskar, ta kastrullen från plattan. Blanda i chili mixen i kastrullen och ha i fiber sirapen/ eller vanligt socker (2-3 dl) om så önskar. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna och förvara i kylen. (Vill man få en rundare smak fräs hackad vitlök lite försiktigt i lite smör.)

20160910_133101

20160910_133200

Så här mycket innehåller en flaska sweet chilisås utan socker:
Kcal: 423
Protein: 0,2g
Kolhydrater: 43g
Fett: 0,2g
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: