15 december, 2015 sofia rito

Saffranskaka med Grötris

Lite inspiration till vad man kan göra med saffran och överbliven risgrynsgröt. Om man nu mot förmodan skulle ha risgrynsgröt. Jag gillar verkligen saffran synd att det är en krydda som för oss förknippas så med julen.

Saffranskaka med grötris 6 Portioner

Ingredienser:
2 dl grötris
1 paket saffran
2 st ägg
1 msk stevia strö
1 kryd salt
1 dl mjölk
20 g whey 1000 vanilj (Strength Sportnutrition)
1/2 dl solroskärnor

Gör så här:
Koka grötriset enligt beskrivning, (ca 15-20 min)
Vispa samman ägg, stevia, salt, saffran, solroskärnor, mjölk och vanilj proteinet. Blanda sedan i den kokta risgrynsgröten. Häll smeten i form och grädda i ugnen i ca 15 min på 150 grader.

(Vid överbliven gröt (kokt gröt ca 4 dl) blanda i den kalla gröten med de övriga ingredienserna och häll i form och grädda i ugnen.)

Servera gärna med tinade bär/sylt och vaniljkesella (utan tillsatt socker)

Näringsvärde: hela/ per portion 1234628_1082605855107562_7903157139028889386_n
Kcal: 1149 / 192
Protein: 52g / 9g
Kolhydrat: 164g / 27g
Fett: 32g / 5g

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: , , ,