27 juni, 2016 sofia rito

Rito ska till RIO

SAMSUNG CSC

Det känns fortfarande overkligt att jag ska till Rio på de Olympiska spelen i Augusti. Tänk när jag började med Tyngdlyftning  hösten 2012 lurade min dåvarande tränare Jim Gyllenhammar mig med ”Brio Leken”. Mycket har hänt sedan dess…Brio leksakerna har många olika färger på sina klossar, genom att jag la på en liten färgglad vikt, som inte vägde så mycket kunde jag lura mig själv att lyfta. Men så fort samma vikt blev bytt mot en riktig stor vikt så tog det stopp och det gick inte alls. Men skam den som ger sig, bara övervinna hjärnspökena! En bra fördel är om man inte kan räkna för då har man ingen koll på vad det är för vikt på stången när man bara lägger på små vikter.

Brio till Rio

Så alla där ute ge aldrig upp!!! Vill du så klarar du det mesta. Men detta trodde jag aldrig skulle bli sanning att JAG skulle få uppleva ett olympiskt spel på plats. Men då det blev en omfördelning på kvoter/ kvotplatser blev Uruguay tilldelad en kvinnlig plats. Jag fick den otroligt stora äran att bli den 17 atleten i Uruguays olympiska trupp till Rio2016. Det kommer bli så otroligt häftigt. Så fokus flyttas nu från SM till RIO 2016 i Augusti (5-21) Kan väl överleva att byta SM mot RIO!2012-11-19 17.19.17 - kopia

211px-2016_Summer_Olympics_logo.svg

Bild lånad från nätet

Träningen har rullat på men i torsdags kände jag att det inte alls var min dag redan innan jag började träna, kände mig helt off och seg. Och jag var allt nära att lämna tränings lokalen mitt i passet och bara ge upp. Men jag tog mig igenom passet ändå. Men det var lite svårt att bibehålla ilskan när jag på hemvägen fick veta att jag hade tilldelats en OS plats.

Sverige blev även tilldelad en plats efter omfördelningen av kvoter, men det är än oklart om sok kommer skicka någon av de svenska tjejerna.

Så nu är allt för min del lite upp och ner vet inte riktigt hur den närmst tiden kommer se ut men än att det kommer bli massor med träning och att jag ska åka till Uruguay, och Rio förstås!

Finns en del artiklar från Uruguay att läsa dessa hittar du här: 1. 2. 3. 4. 5.

Mitt i allt detta har det ju även varit Midsommar och den har varit kanon, Midsommarafton var som sig bör… vi klarade oss från regn på eftermiddagen och kunde njuta av lunchen ute. kvällen var fantastiskt skön då det började spricka upp och vi satt ute och bara njöt och spelade spel. Men hjälp midsommardagen var magisk, fantastiskt varmt och vi åkte ut med båten och bara va och åt lunch på klipporna. kvällen var även den fantastisk. Så kul att ni kom till oss  på landet Patricia och Christoffer.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: ,