15 maj, 2016 sofia rito

Morotskaka med Whey Natural protein

Morotskaka med Whey Natural

Morot-wheynat

Räcker till ca 10 bitar

Ingredienser kakan:

3 ägg
1.5 dl sötningsmedel
1 tsk vaniljarom
3 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
(ev. 1.5 dl mandelmjöl)
1 dl vetemjöl (inget mandelmjöl 2.5 dl vetemjöl)
1.5 dl Whey Natural (Strength Sport Nutrition)
1 dl solrosolja
3 tsk kanel
1.5 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
2 nypor salt
2 dl morötter rivna

Ingredienser topping: 

250g kesella/kvarg, vanilj utan sockerWhey1000-Vanilla
½ dl sötningsmedel
1 dl whey 1000 vanilj protein pulver
1 st riven citron/lime

Gör så här med kakan:
Vispa äggen fluffigt med sötningsmedlet. Blanda försiktigt i vaniljaromen samt kryddorna. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och proteinpulvret för sig och blanda försiktigt ner de i äggsmeten. Blanda ner morötterna och oljan i smeten. Klä en form med bakplåtspapper i botten, grädda i ca 30-40 min i 150 grader.

Gör så här med toppingen:
Blanda kesellan med sötningsmedlet och whey proteinet. Lägg i den rivna citronen/limen, bred över den svalnade kakan. Vispa upp ägget fluffigt och blanda i proteinpulvret, keson, bakpulvret och bittermandel aromen. Vispa äggvitan med sötningsmedlet tills de blivit ”maräng”, blanda försiktigt ner den andra smeten, häll i form och grädda i ca 20-30 min i 150 grader.
Morot-wheynat

Näringsvärde per bit: 
Energi: 240 kcal
Protein: 16 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 16 g
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: