3 juli, 2016 sofia rito

Inkokt Torsk

Inkokt lax känner nog de flesta till! Dan innan midsommar fick jag den briljanta idén att man borde ju kunna inkoka alla fiskar!
Så jag testade på midsommar att inkokta torskrygg, och det blev verkligen super gott☺

Gör så här:
Torskrygg gärna med skinn (men går utan)
Lagen:
1-2-3 lag (ättika, socker, vatten)
morötter, dill, vitpepparkorn, lagerblad
Koka lagen med kryddorna och skivad morot.

image

Lägg torsken i ungsform häll över lagen så att fisken täckts. Skiva på citroner och lök. Låt fisken självsvalna, täck med bakplåtspapper, efter ett tag ställ i kylen.

Gör en kall sås på kvarg/gräddfil med citron & dill. Ät den inkokta torskryggen kall med kokt potatis.☺

image

Om det blir lag över på häll den i glasburk och skiva ner lite grönsaker, lök, morot, paprika. Vipps har du lagt in grönsaker.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: