4 mars, 2016 sofia rito

Gör dina egna Chips i Mikron

Detta var verkligen en super idé som jag läste om och var bara tvungen att prova. Så enkelt och så gott! Verkligen ett Nyttigare alternativ till chips, krävs minimalt med olja för att få dem krispiga och knapriga! Detta måste ni verkligen prova! Tror nog det går utmärkt med alla rotfrukter!

Gör så här:

Skiva tvättad potatis tunt, kniv eller osthyvel.
Klipp ett bakplåtspapper så att de passar mikroglaset, pensla med lite olja
Torka av potatis skivorna och lägg dem på bakplåtspappret, de får ej ligga på varandra.
Krydda efter smak och tycke (jag tog salt och svartpeppar)
In i mikron på full effekt i ca 9-10 min. Kan behövas vändas och köra lite till.
Efteråt hade jag på lite vinäger för det tycker jag är gott!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: ,