5 mars, 2016 sofia rito

Dessert smörgåstårta

Vem har sagt att smörgåstårta måste vara mat? Här bjuder jag på en dessert smörgåstårta med allt de goda jag kan tänka mig!

Dessert smörgåstårta:
Detta recept är beräknat på 3st polarbröd fullkorn
2 portioner

Jordnötssmörkräm:
50g jordnötssmör
50g keso
30g kvarg
2 msk ljus sirap

Nötchokladkräm:
65g Nöt creme/ nutella
30g kvarg
1msk kakao
1msk starkt kaffe

Chevre’kräm med banan:
1banan
65g chevreost (skär bort kanterna)
Salt och peppar

Alla fyllningar är vispade med elvisp.
Jag la jordnötssmörkräm på det understa lagret, chevre’ -banankrämen och överst chokladnötkrämen. Garnering: chevre chips, rödbetschips, finger kex penslade med choklad, hallon.
Cevreost chips använd de bort skurna kanterna, lägg på bakplåtspapper och kör dem ugnen några minuter.
Rödbetschips skär tvättad rödbeta tunt, lägg på bakplåtspapper och kör i mikron i ca 4-5 min full effekt.

image
image

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: