10 mars, 2017 sofiarito

Banan ProteinBröd

Bröd, smörgåsar ja det är inte dumt inte, men tillhör inte det mest naturliga i min kost. Men unnar mig gärna det på helgen eller när det är fest. Detta bröd kan du äta med gott samvete. Bananprotein bröd, går utmärkt att använda glutenfritt alternativ till rågmjölet, om du är intolerant.

Sätt ugnen på 225° för att sedan sänka den när brödet skall gräddas.
Ingredienser:

200g Lättkvarg
2 dl Mjölk (lättmjölk)
1/2 dl Vatten
30g Whey Natural Strength Sport Nutrition

14g Torrjäst
130g Mosad banan (2 st små)
Blanda kvargen och vätskan (mjölken & vattnet) tillsätt jästen och proteinet och rör runt, ha i den mosade bananen.

Blanda de torra ingredienserna:

1 dl Havregryn
1 dl Polentagryn
1 dl Quinoamjöl
1 dl Rågmjöl
1/2 dl hirs flingor
1/2 dl Kuskikli
2 msk Psyllium
2 tsk Salt
1 tsk Kanel

Blanda de torra ingredienserna med den övriga smeten. Blanda runt en stund, degen ska vara lite kladdig, Låt degen ligga i bunken täkt med bakduk, för jäsning i ca 30-40 min.
Arbeta degen och lägg den antingen i form eller på plåt, strö över lite hirs flingor. Täckt med bakduk och låt jäsa ytterligare, ca 30 min.
Grädda i 175°-200° grader i ca 15-20 min. Eller till en innertemperatur på 97°.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: , , ,