1 januari, 2019 sofia rito

Året som varit!

Året 2018 är slut. Undra vad 2019 Kommer bli för typ utav år?

Ännu ett år som bjudit på många nya bekanta, kunskaper och lite starkare hoppas jag!

Tränings och tävlings året har varit bra, känner att jag blir säkrare, stabilare i min lyftning och att jag litar mer och mer på mig själv och att jag kan, vilket är väldigt skönt.

De stora tävlingarna detta år har varit PanAms i Dominikanska Republiken. Odusur i Cochabamba, i bolivian. SM, Svenska mästerskapen i Helsingborg och VM i Askabat, Turkmenistan.

Personligen är jag oerhört stolt över att jag var själv i Uruguay innan det var tid att åka till Odusur spelen, mycket lärorikt och utvecklande för mig som inte är bra på språk, även tävlingen gick bra utan min tränare som coach, Gunnar. Är evigt tacksamma för all den tiden du lägger ner på att skriva program, vara med på träningarna samt följa med på tävlar! Tack!

SM är dock en stor besvikelse då jag inte lyckades försvara mitt tidigare guld i klassen.

Jag är nöjd med VM, där var det dom nya viktklasserna som gällde. Väldigt skönt att inte behöva banta allt förmycket som jag tidigare har behövt göra när jag tävlat i klass -53kg. Så för min del känns det väldigt bra att gå i klass -55kg, men det är jag nog inte ensam om.

Spännande är det i alla fall att se vilka klasser alla väljer att gå i. Framför allt i Sverige, har en känsla att SM kommer bli väldigt tufft i år.
Sedan VM i November så har det även varit Svealandsmästerskapen där jag kom 1:a. Efter det så kände jag verkligen att kroppen var trött och sliten efter stor tävling. Så det var väldigt skönt att få gå in i grundträning med fokus på ben och många reps. Jag avstod faktiskt för första gången att köra någon form av lyft under 1 veckas tid. Kände att det denna gång verkligen behövdes för att tycka det var kul igen!
Har också för första gången testat att äta creatin under 1 månads tid under första delen av grundträningen. Vet dock inte om jag märkt något… Men vet ju heller inte hur det hade varit om jag inte ätit det. Men mycket receptioner är det. För första gången i mitt liv har jag utav att köra knäböj blivit yrslig, och illamående. Så som man kan bli av att köra högintensiv träning. Så att köra 10:or och 12:or på hög belastning över 80% av max och flera set är ingen lek, sliter likamycket på det mentala som på kroppen. Men annars har jag verkligen känt att jag blivit starkare och lite mer vätskefylld av creatinet såklart.
Jag är oerhört tacksam att kroppen är så hel och skadefri, att jag faktiskt klarar av att göra det jag mår bra utav och tycker är roligt!

Jag har även under detta år åter börjat i café branschen igen. Espresso House har öppnat i Strängnäs och jag har blivit platsansvarig där vilket känns så roligt, utmanade och utvecklande. Men det är inget som kommer hindra mig från att fortsätta träna och slänga vikter. Så får vi se hur långt det kan gå, man blir ju inte yngre direkt. Men vore ju helt sjukt galet om man fick uppleva ett OS till.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail