1 juli, 2017 sofiarito

3×GULD

Det går över fort, just där och då känns det som en evighet innan det är ens egna tid att få gå in och tävla. igår genomförde jag mitt 4:e SM i tyngdlyftning. Förra året stod jag över då jag hade fått veta att jag skulle få delta på OS i Rio.

I år var det åter SM veckan i Borås, här genomförde jag även mitt andra 2:a SM så mycket kul att vara tillbaka. Då tävlade jag i klass -58kg tog silver och brons. Igår fick jag åter stå på pallen fast med 3xGULD i klass 53kg.

Morgonen började med att väga sig och in i bastun som planerat. Vägde 53,8kg så på med understället och regnkläder och in i bastun. Gick mycket bra vägde in på 52,92.

Formen kändes fantastisk och jag kände mig mycket stabil under uppvärmningen. Tog bara sådan tid innan de var min tur. Gick 66,69,70x bomade tyvärr 70 i ryck. Men nytt personligt rekord i ryck och nytt nationellt rekord i Uruguay. Första stöten blev tyvärr underkänd på 85kg klarade i andra och guldet var säkrat. Gick 90 i sista och fick även den tyvärr underkänd men de var hår fint. Så lite surt men men. Tar de om några veckor då de är åter dax att kliva upp på podiet, fast för Uruguay och på Pan- Amerika i Miami.

Men mitt mål var att ta guld och de gjorde jag i både ryck, stöt och i totalen. Så 3x Guld kan ju inte vara fel! Sen vill man alltid ha mer och man tycker alltid det är synd på de ej godkända lyften. Men livet är ja så. Men är åter mästare i kassen vilket känns skönt.

Tack alla för allt stöd och peppning! Stort tack till coach  Gunnar och assisterande coach /sjukgymnast Niklas. Och naturligtvis till min älskade Johan.

3x SM Guld i Borås 2017
Vikt 52.92
Ryck 66,69,70x
Stöt 85x,85,90x
Totalt 154kg

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail Tagged: , , ,